Doi tineri au furat o mașină din parcarea Spitalului Caracal. La ieșirea din tură, asistenta a văzut că nu are cu ce să plece acasă

UPDATE: La propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, instanța de judecată a emis miercuri, 9 noiembrie, un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele celor doi adolescenți.

Aceștia au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Doi tineri de 16 și 17 ani, din Caracal, au fost reținuți de polițiști, după ce, în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, au furat o mașină ce se afla în parcarea Spitalului Municipal Caracal. Mașina aparținea unei asistente de la Spitalul Caracal, care a constatat, la ieșirea din tură, că nu are cu ce să mai plece acasă. Femeia a alertat poliția.

„În fapt, la data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 07:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o femeie, din municipiul Caracal, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul din parcarea unei unități spitalicești din aceeași localitate.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Caracal, care au stabilit faptul că, în noaptea de 1/2 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras un autoturism ce se afla în parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii spun că tinerii au montat pe mașină plăcuțe cu numere false de înmatriculare, efectuând apoi mai multe plimbări. Au fost prinși la o săptămână de la furtul mașinii, după ce nu au oprit la semnalul efectuat de un echipaj de poliție aflat pe Drumul Național 54, în comuna Vișina. Adolescenții au luat-o la fugă când i-au văzut pe oamenii legii, care au pornit în urmărirea mașinii ce a fost abandonată de hoți, aceștia alergând spre un câmp. 

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii Poliței Municipiului Caracal, împreună cu polițiștii Poliției Orașului Corabia și ai Secței nr. 10 Poliție Rurală Vișina, au identificat doi tineri, cu vârsta de 16, respectiv 17 ani, ambii din municipiul Caracal, bănuiți că ar fi sustras în noaptea de 1/2 noiembrie a.c., un autoturism din parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal, pe care ar fi montat plăcuțe cu număr fals de înmatriculare și pe care l-ar fi condus, iar ulterior abandonat pe raza localității”, se mai arată în comunicatul citat.

În urma probatoriului administrat, la data de 8 noiembrie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele celor doi tineri, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propuneri legale.

Tinerii sunt cercetați pentru furt calificat, furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Masina furata

foto din deschiderea articolului-arhivă: prezentare generală