Bani pentru 65 de proiecte ce vor fi realizate prin PNRR, în 52 de localități din Olt

65 de proiecte ce urmează a fi realizate în 52 de localități din Olt primesc finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, la nivel național fiind aprobate 503 noi investiții.

Proiectele din județul Olt prevăd lucrări de eficientizare energetică, modernizarea și reabilitarea unor instituții publice, cele mai multe dintre ele fiind sedii de primării, cămine culturale și unități de învățământ.

Din cele 52 de localități oltene, beneficiare ale celor mai multe investiții prin PNRR sunt orașele Scornicești și Potcoava. Șase sunt în Scornicești și vizează modernizarea unor instituții școlare, iar patru sunt la Potcoava, unul dintre ele fiind pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Sinești, localitate aparținătoare, iar altul pentru reabilitarea Centrului de Permanență și a Grădiniței cu Program Prelungit Potcoava.

Astfel, printre proiectele aprobate, se numără: modernizarea Școlii „Mihai Viteazul” din comuna Băbiciu, reabilitarea energetică a sediului Primăriei Baldovinești și a sediului Primăriei Bărăști, reabilitarea dispensarului Bărăști din comuna Colonești, modernizarea spațiului public din comuna Coteana cu mobilier urban inteligent, lucrări de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice la sediul Primăriei Perieți (foto), dar și creșterea eficienței energetice la Căminul Cultural în satul Radomirești, comuna Radomirești.

Din totalul celor 65 de proiecte, cea mai mare valoare este pentru cel de Construire ansamblu de locuințe nZEB plus pentru tineri, în municipiul Caracal – 23,649,994.45 lei, cea mai mică valoare, de 279,837.28 lei, fiind alocată pentru Modernizarea spaţiului public din comuna Coteana cu mobilier urban inteligent.

Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR, cele din Olt fiind realizate cu buget de la Fondul Local.

Lista completă cu proiectele aprobate pentru județul Olt poate fi consultată accesând link-ul:

https://www.mdlpa.ro/uploads/articole/attachments/637496550382c138072855.pdf