CAS Olt: Spitalele au obligația de a asigura accesul pacienților la servicii medicale fără prezentarea rezultatului unui test COVID

Reprezentanții CAS Olt informează că unitățile sanitare au obligația de a asigura accesul pacienților la servicii medicale, fără să prezinte rezultatul unui teste pentru depistarea infecției cu virusul SARS-COV2.

Spitalele pot să facă testarea pacienților, suportând contravaloarea testelor.

„Potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 2.675 din 8 septembrie 2022, pentru aprobarea unor măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2, unităţile sanitare publice au obligaţia de a asigura accesul pacienţilor la servicii medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. În vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.

 Costurile activității de screening sunt suportate de către unitatea sanitară publică din venituri proprii. Astfel, pacienții nu trebuie să plătească testul COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară publică”, se arată într-un comunicat al CAS Olt.

foto:arhivă stirideolt.ro