CJ Olt a aprobat un proiect pentru piste de biciclete, pe malul Dunării. Oprescu: Vor fi 55-60 de kilometri

Consilierii județeni au aprobat miercuri, 7 decembrie, proiectul din Investiția 1.4 „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național finanțat prin PNRR”, Componenta 11-Turism și Cultură. Acest proiect va fi implementat alături de județele Dolj-lider de proiect și Mehedinți, fiind aprobat un parteneriat în acest sens.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că pistele vor fi construite pe malul Dunării. Vor fi 55-60 de kilometri de piste de bicicletă, de la Corabia spre județul Dolj.

„Participăm împreună cu județele Dolj și Mehedinți la un proiect pe PNRR, pe Componenta 11, încercăm să facem piste de biciclete. Este o măsură deschisă curând, de aceea am avut nevoie de o ședință de îndată pentru a aproba participarea la acest proiect și parteneriatul cu cele două județe. Sunt eligibile piste de biciclete pe malul Dunării, vom încerca să includem digul de pe malul Dunării, de la Corabia spre Dolj, ce merge mai departe spre Mehedinți. Pe raza județului Olt vor fi  55-60 de kilometri. Nu știm valoarea proiectului, s-a aprobat participarea de principiu la acest proiect. Sunt și alte localități din județul Olt care au accesat pe PNRR piste de biciclete”, a spus Oprescu.

Prin același proiect nu urmează a fi atrase fonduri și pentru trasee de biciclete pe alte drumuri din județ.

„Nu vor fi piste de biciclete și pe alte drumuri, traseele care sunt eligibile pentru noi ca autorități județe, acestea sunt, inclusiv cel de pe digul malului Dunării. Localitățile, de asemenea, au avut componente pe PNRR și eu știu că sunt localități din județul Olt care au accesat fonduri pentru piste de biciclete”, a mai spus președintele forului județean.

Traseul propus de autorități pe malul Dunării (verde)