Jandarmii olteni, măsuri de ordine publică, de Bobotează, la bisericile din Slatina și la Mănăstirea Brâncoveni. La Mănăstirea Călui vine Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova

Mai multe manifestări religioase sunt organizate în județul Olt vineri, 6 ianuarie, de Bobotează. Totodată, sunt anunțate  evenimente culturale în comunele Ghimpețeni, Nicolae Titulescu, Slătioara și Vâlcele, la care se preconizează prezența unui număr important de participanți,  jandarmii olteni asigurând ordinea în aceste zone.

Astfel, jandarmii olteni vor fi prezenți la toate lăcașurile de cult din Slatina și la Mănăstirea Brâncoveni (foto), la Mănăstirea Călui urmând să fie asigurată ordinea de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Craiova.

„Jandarmii asigură măsurile de ordine publică în zona lăcașurilor de cult din aria de competență, unde, conform tradiției, cetățenii se vor aduna în număr mare.

Măsurile de ordine publică vor fi asigurate de către efective ale Jandarmeriei Olt la lăcașurile de cult din municipiul Slatina și Mănăstirea Brâncoveni, iar la Mănăstirea Călui vor asigura măsurile de ordine publică jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

De asemenea, jandarmii vor fi prezenți și la manifestările culturale ”Botezul Cailor” ce se vor desfășura în localitățile Ghimpețeni, Nicolae Titulescu, Slătioara și Vâlcele.

Astfel, jandarmii olteni, alături de polițiști și alte structuri abilitate se vor asigura că pe parcursul manifestărilor nu vor fi incidente de natură a pune în pericol siguranţa participanților la evenimente”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

Misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, precum și prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială.