Patru tineri au furat mai multe bunuri dintr-o locuință din Slătioara. Polițiștii i-au descoperit într-o mașină, pe un drum agricol din comună

Patru tineri, cu vârste cuprinse între 20-27 de ani, toți din Slatina, au fost reținuți și, ulterior, plasați sub control judiciar de către procurori, după ce ar fi dat o spargere la o locuință din comuna Slătioara, județul Olt, în seara zilei de 15 ianuarie.

Polițiștii i-au descoperit într-o mașină, pe un drum agricol din comuna Slătioara, în autoturism fiind mai multe scule electrice, despre care nu au putut spune de unde le au.

În fapt, la data de 15 ianuarie 2023, în jurul orei 22:00, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasă, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat pe un drum agricol, situat la intrarea în comuna Slătioara, un autoturism în care se aflau patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani, toți din municipiul Slatina.

Întrucât tinerii aveau un comportament suspect, polițiștii au procedat la verificarea autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite mai multe bunuri despre care tinerii nu au putut justifica proveniența acestora.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au stabilit faptul că bunurile ar fi fost sustrase la data de 15 ianuarie 2023, în jurul orei 20:00, de la locuința unui bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Slătioara.  

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și tăinuire, fiind continuate cercetările în vederea documentarii activității infracționale, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma probatoriului administrat, la data de 16 decembrie, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele celor patru tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Pe numele celor patru tineri, marți, 17 ianuarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

foto: prezentare generală, mașina de poliție