Spitalul Slatina a luat măsuri, în contextul stării de alertă epidemiologică determinată de gripă. Sunt interzise vizitele pe mai multe secții

Pentru că Ministerul Sănătății a declarat stare de alertă epidemiologică determinată de gripă, Spitalul Județean de Urgență Slatina a luat o serie de măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor. Astfel, pe mai multe secții ale unității medicale sunt interzise vizitele, iar acolo unde aparținătorii pot intra la patul bolnavului au voie să stea cel mult 10 minute și trebuie să poarte mască.

Concret, conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a anunțat sâmbătă, 3 februarie, că, pe perioada stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, se vor aplica următoarele măsuri pentru controlul și limitarea îmbolnăvirilor:
•Interzicerea accesului persoanelor din afara spitalului în secțiile ATI, Terapie intensivă Neonatologie, Pediatrie, Terapie intensivă Coronarieni, Terapie acută Neurologie, Oncologie, Hematologie, secțiile chirurgicale, Boli infecțioase;
•Limitarea numărului de vizitatori la un pacient și scurtarea duratei vizitei (sub 10 min);
•Se permite accesul unui singur aparținător/vizitator/pacient, nu mai mult de 2 vizitatori in același timp în salon;
•Accesul aparținătorilor în secție se va face cu purtarea obligatorie a echipamentului de protecție individuală;
•La intrarea și ieșirea din secție aparținătorii/vizitatorii se vor dezinfecta pe mâini cu soluții hidroalcoolice aflate la intrarea în secție;
•Interzicerea accesului aparținătorilor cu afecțiuni respiratorii vizibile clinic.

„Reamintim că, programul de vizită a pacienților internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, valabil pentru secțiile unde nu este restricționat accesul vizitatorilor, este cuprins în intervalele orare:
-Luni-vineri 13,30 – 17,30;
-Sâmbătă-duminică: 11,00 – 17,00.
Programul de vizită și regulile de vizitare sunt afișate la intrarea fiecărei secții. Se interzice accesul aparținătorilor în spital în afara orelor de vizită.
În vederea limitării îmbolnăvirilor, recomandăm purtarea măștii de protecție de către toți vizitatorii, încă de la intrarea în unitatea sanitară”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Slatina, semnat de managerul Angela Nicolae.