Jandarmii olteni, bilanț. Au identificat 387 de autori și au aplicat peste 2.000 de amenzi, în valoare de 531.900 de lei

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au evaluat activitatea instituției, la începutul acestei săptămâni, inspectorul șef, colonelul Emanuel-Theodor Botan prezentând activitățile derulate, misiunile executate și rezultatele obținute pe parcursul anului trecut.

Astfel, au fost constatate peste 400 de fapte de natură penală, fiind identificați 387 autori, cu peste 2.000 de amenzi aplicate.

Pentru protecţia participanţilor, a infrastructurii şi prevenirea tulburării ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării adunărilor publice, în perioada de referinţă, au fost executate 235  misiuni de asigurare a ordinii publice.

Pe timpul misiunilor specifice au fost constatate 404 fapte de natură penală (65 constatate de jandarmi iar 339 în cooperare cu efectivele poliţiei), au fost identificaţi 387 de autori şi au fost aplicate 2 003 sancţiuni contravenţionale în valoare de 531 900 lei.

În ceea ce priveşte intervenţia preventivă, jandarmii au desfăşurat 364 activităţi, acestea desfăşurându-se în instituţii de învăţământ, arene sportive, în locurile de desfăşurare a unor adunări publice şi în alte locuri din mediul urban sau rural”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Olt.

Totodată, privind protejarea fondului piscicol şi forestier, au fost organizate 155 de acţiuni pe linia protejării fondului forestier în colaborare cu organele silvice şi 64 de acţiuni pe linia conservării fondului piscicol, în colaborare cu reprezentanţii locali ai ANPA.

Pe timpul executării misiunilor din competență au fost constatate 46 de fapte penală la regimul piscicol cu 33 de autori depistați, fiind aplicate 194 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 46.450 lei şi 2 fapte de natură penală la regimul silvic, cu 1 autor depistat.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a vorbit despre colonel Filip Cristian, șeful Serviciului Ordine și Siguranță Publică, care „a îndeplinit, cu rezultate meritorii”, pentru a patra oară, atribuțiile funcției de Comandant al Cursului Superior Internațional (ediția a XX-a), desfășurat de către Jandarmeria Română, în perioada 29 august – 25 noiembrie 2022.

Obiectivul acestui Curs, unul prestigios la nivelul Jandarmeriei Române și la nivel internațional, este acela de dezvoltare a carierei, fiind destinat ofiţerilor din cadrul forţelor de securitate internă și de apărare din România și alte state, urmărind dezvoltarea aptitudinilor necesare pentru exercitarea de funcţii specifice în cadrul unui stat major internaţional, pe timpul misiunilor de menţinere a păcii sub mandatul Organizației Națiunilor Unite”, se mai arată în comunicatul citat.