O companie cu sediul la Belgrad cumpără TMK-ARTROM. Societatea va fi redenumită

Fabrica de țevi de la Slatina, ce are peste 1.550 de angajați, a fost cumpărată de compania Hefestos Capital, cu sediul la Belgrad. Astfel, TMK-ARTROM devine ARTROM STEEL TUBES și nu mai face parte din Grupul TMK, totodată, fiind numit un nou consiliu de administrație.

Potrivit unui comunicat de presă, tranzacția ar deschide calea ieșirii dintr-o perioadă extrem de grea, fabrica din Slatina având probleme mari din cauza acționarului rus.

 „Momentul este foarte important pentru viitorul companiei pentru că deschide calea ieșirii dintr-o perioadă de extreme dificultăți, generate de listarea fostului beneficiar real al ARTROM ca persoană sancționată. Începând de acum, Grupul ARTROM își poate relua programele de dezvoltare amânate de crizele succesive din ultimii trei ani – pandemia și războiul din Ucraina – și își poate continua activitatea pe piețele pe care s-a remarcat de-a lungul anilor. De altfel, schimbarea beneficiarului real generează foarte multă încredere și stabilitate în rândul celor 2350 de specialiști care lucrează în companiile Grupului ARTROM din Europa și SUA”, declară Adrian Popescu, președintele Consiliului de Administrație al ARTROM STEEL TUBES.

Adrian Popescu, care a condus ARTROM timp de peste 30 de ani din funcția de Director General, a devenit Președintele Consiliului de Administrație al companiei în urma aprobării unui nou act constitutiv în cadrul celei mai recente Adunări Generale Extraordinare a Acționarilor. În funcția de Director General a fost numit Cristian Drinciu, care a activat ca Director General Adjunct de Operațiuni timp de peste 25 de ani.

Noul act constitutiv prevede și schimbarea denumirii societăților, astfel: TMK ARTROM SA a devenit ARTROM STEEL TUBES, TMK ITALIA SRL și-a schimbat denumirea în ARTROM ITALIA SRL, iar TMK INDUSTRIAL SOLUTIONS LLC se numește acum ARTROM USA LLC.

ARTROM STEEL TUBES produce la uzina siderurgică din Reșița oțelul necesar uzinei de țevi din Slatina, de unde se livrează produse în Europa, Statele Unite și Asia, având ca agenți comerciali sucursalele sale din Europa și SUA.

Companiile ARTROM din România însumează circa 2.350 de angajaţi (1550 în Slatina, 770 în Reșița și circa 30 în reprezentanțele din Europa și SUA) şi afaceri de 2 mld. de lei, din care 85% din exportul produselor către cei peste 600 de clienți din Europa și America.

Compania Hefestos Capital a fost înființată în 2001 și a activat pe piețele din Europa, Asia și Africa în industrii precum retail, oil&gas, FMCG, servicii financiare și energie. E deținută în proporții egale de Milutin Nikolic șiPavleKavran, ambii cu peste 25 de ani de experiențăîn in-vestment banking și private equity.

sursa foto: facebook TMK-ARTROM