Balșul va avea echipă de fotbal. Primarul Cătălin Rotea a vorbit despre tradiția fotbalistică din zonă

Primarul Balșului, Cătălin Rotea (foto), a anunțat marți seara, 31 ianuarie, că va reînvia tradiția fotbalistică din oraș, urmând să înființeze o echipă de fotbal. Pentru început, echipa va fi înscrisă în Liga a IV-a, în sezonul 2023-2024.

Edilul a precizat că ar fi păcat ca orașul să nu aibă echipă de fotbal, mai ales că Parcul Central va fi reabilitat, iar în zonă vor fi construite un bazin de înot și o sală de sport.

Vreau să vă spun despre celelalte proiecte ce urmează a fi implementate: Reabilitarea Parcului Central, un proiect de două milioane de euro, îl depunem pe fonduri europene în aprilie. Proiectul presupune reabilitarea integrală a parcului și o extindere  în zona din spatele stadionului, spre faleza Oltețului, unde vom face o mică esplanadă. Totodată, ne dorim să construim un bazin de înot, lucrările trebuie să înceapă, s-a făcut organizarea de șantier, construcția ar trebui să înceapă cât de curând. La fel și cu sală de sport, lucrările trebuie să înceapă, se așteaptă avizul ISU. Și, dacă tot facem aceste investiții, iau în clacul în mod activ și cred că va fi implementată înființarea unei echipe de fotbal, începând din această toamnă, pentru că Balșul a avut o tradiție fotbalistică și handbalistică. Cred că locuitorii orașului își doresc să vadă meciuri de fotbal, chiar dacă echipa va porni din Liga a IV-a și vedem până unde putem să o ducem”, a spus primarul Cătălin Rotea, spre finalul transmisiunii ce a avut loc marți seara, în cadrul căreia a răspuns întrebărilor venite de la bălșeni.

Balșul a avut echipă de fotbal ce a evoluat în Liga a III-a.