Incendiu puternic, în două gospodării din comuna Giuvărăști. De la ce a pornit vâlvătaia

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, 2 februarie, într-o gospodărie din comuna Giuvărăști, județul Olt, focul cuprinzând și proprietatea din vecinătate.

În urma incendiului, au ars acoperișul locuințelor și anexelor, dar și 100 de baloți de lucernă.

Echipaje din cadrul ISU Olt și ISU Teleorman, cu trei autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, au intervenit noaptea trecută, în comuna Giuvărăști, pentru stingerea unui incendiu puternic, izbucnit într-o gospodărie și propagat la gospodăria vecină. În sprijinul militarilor au acționat și pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Giuvărăști, la

La sosirea primelor echipaje, ardeau acoperișurile de la două locuințe, mai multe anexe gospodărești, furaje și folie de polietilenă.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat mai bine de trei ore.

În urma incendiului au ars acoperișul locuințelor și anexelor, pe aproximativ 300 de metri pătrați, 100 de baloți de lucernă și folie de polietilenă. De asemenea, au fost deteriorate tavanele locuințelor și anexelor gospodărești”, se arată într-un comunicat al ISU Olt.

Pompierii olteni spun că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, produs la un conductor electric cu defecțiuni sau improvizații.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care se pot solda cu pagube materiale importante și chiar cu pierderi de vieți omenești, reamintim principalele măsuri de prevenire a incendiilor izbucnite din cauza instalațiilor electrice:

-nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

-nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

-nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.