Închisoare cu executare pentru șoferii băuți sau drogați implicați în accidente mortale. Voiculescu (PNL): Peste 20.000 de oameni se află în fața instanțelor, în fiecare an

Senatul a votat proiectul privind închisoarea cu executare pentru șoferii băuți sau drogați, implicați în accidente mortale. Proiectul de lege va ajunge în Camera Deputaților, for decizional.

Propunerea legislativă are ca obiect completarea art. 91 alin. (3) din Legea 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât să nu se poată dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru infracţiunea de ucidere din culpă, dacă aceasta a fost săvârşită ca urmare a conducerii unui vehicul fără permis de conducere sau a conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, în contextul în care România are cea mai mare rată a mortalității pe șoselele din Uniunea Europeană.

Senatorul PNL de Olt Liviu Voiculescu a fost printre aleșii care au votat acest proiect. Parlamentarul liberal a precizat că, în fiecare an, peste 20.000 de șoferi ajung în fața instanțelor de judecată, după ce au condus fără permis, sub influența drogurilor sau băuturilor alcoolice.

„Închisoare cu executare pentru șoferii băuți sau drogați implicați în accidente mortale. Este ceea ce Senatul României urmărește să fie aplicat în România, după ce cifrele statistice au dezvăluit că în fiecare an peste 20 000 de oameni se află în fața instanțelor de judecată pentru conducere fără permis, sub influenţa drogurilor sau băuturilor alcoolice.

Astfel, Senatul a adoptat în plen, ÎN UNANIMITATE, propunerea legislativă pentru completarea Codului penal care prevede ca şoferii drogaţi, în stare de ebrietate sau fără permis care au generat un accident rutier mortal să fie pedepsiţi cu închisoarea cu executare, fără a mai fi aplicată condamnarea cu suspendare.

Legea poartă numele “Anastasia”, fetiţa care în 2022, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis, și urmează să intre în dezbatre în Camera Deputaților, for decizional”, a spus senatorul Liviu Voiculescu.