118 școli, primării, cămine culturale și grădinițe din județul Olt, încadrate în clase cu risc seismic

Autoritățile din județul Olt au identificat 175 de clădiri ce au fost încadrate în clase cu risc seismic, în urma expertizelor efectuate în anii trecuți. Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, dintre acestea 118 sunt școli, primării, cămine culturale și grădinițe. Lista cu unitățile de învățământ pentru care există un risc în cazul unui cutremur nu a fost făcută publică.

Trei dintre clădiri sunt încadrate în clasa I de risc seismic.

„La nivelul judeţului Olt au fost identificate de către autorităţile administraţiei publice locale un număr de 175 clădiri expertizate şi încadrate în clase cu risc seismic. Dintre acestea 29 au fost încadrate cu risc seismic IV, 129 cu risc seismic III, 13 cu risc seismic II, 3 cu risc seismic I şi una a fost propusă pentru demolare.
Din cele 175 clădiri identificate, 118 sunt clădiri administrate de instituții ale statului (şcoli, primării, cămine culturale, grădiniţe, etc)”, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Olt.

În clasa I de risc seismic au fost încadrate trei clădiri, după cum urmează:
-Dispensarul uman din comuna Mihăești, o clădire construită în 1920. Au fost realizate lucrări de consolidare;
-Muzeul de Etnografie Casa Hagiescu Miriște Caracal, o clădire de la 1900 ce se află în curs de consolidare, lucrările fiind demarate în primăvara anului 2021;
-sediul Primăriei Slătioara (foto arhivă stirideolt.ro), o clădire din 1848, pentru care există un proiect pentru construirea unui sediu nou. Sediul actual al Primăriei Slătioara va fi demolat, urmând să fie construită o clădire nouă, ce va fi dotată la standarde moderne. Proiectul, cu o valoare de 74 de miliarde de lei vechi, a fost aprobat de Compania Națională de Investiții, fiind desemnați constructorul și proiectantul.