Focar de varicelă într-o școală din județ. DSP Olt: „Nu sunt cazuri grave”

Este focar de varicelă într-o școală gimnazială din mediul urban din județul Olt, 11 copii fiind diagnosticați cu boala contagioasă.

Potrivit DSP Olt, cele 11 cazuri au apărut în perioada 27 noiembrie-7 decembrie, însă autoritățile nu au făcut public numele unității de învățământ.

„Avem un focar de varicelă într-o colectivitate din mediul urban, sunt 11 cazuri ce au apărut în perioada 27 noiembroe-7 decembrie, sunt școlari, sunt izolați la domiciliu, nu sunt cazuri grave. S-a făcut dezinfecția și s-au luat măsuri pentru limitarea răspândirii focarului. Există vaccin și pentru varicelă, dar nu este inclus în schema obligatorie”, a declarat medicul Alexandra Popescu, epidemiolog în cadrul DSP Olt.

Totodată, la nivelul județului Olt, au fost înregistrate trei cazuri de rujeolă, de la începutul anului și până în prezent. Trei preșcolari (cazurile au apărut izolat în lunile aprilie, septembrie și octombrie) diagnosticați cu rujeolă au fost internați, și, din fericire, nu au apărut probleme.

Pentru rujeolă, există vaccinul ROR acesta fiind inclus în schema obligatorie de vaccinare din țară. Potrivit specialiștilor din cadrul DSP Olt, nu există discontinuități privind aprovizionarea cu acest vaccin la nivelul județului Olt.

Având în vedere creșterea cazurilor de rujeolă în țară, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național pe 5 decembrie,

fotografie ilustrativă, arhivă