Strada Văilor din Slatina va fi reabilitată

Pentru că au fost încheiate lucrările la rețeaua de apă din această zonă, Primăria municipiului Slatina va reabilita strada Văilor (zona betonată). Este vorba despre zona betonată din spatele blocurilor de pe strada Văilor (zona Steaua), mai exact de la benzinăria familiei Olteanu până la fosta haldă de gunoi. Străduța reprezintă o alternativă de acces dinspre platforma industrială a municipiului Slatina, mai ales când traficul pe artera principală se blochează. Strada Văilor (strada principală) a fost deja reabilitată, aici fiind înființată și o pistă de bicicletă, cu ieșire în strada Cuza Vodă.

Valoarea totală a investiției pentru reabilitarea zonei betonate de pe strada Văilor se ridică la peste două milioane de lei, iar lucrările vor fi executate prin Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public (DASIP) Slatina.

Astfel, se va turna asfalt pe o lungime de 683 de metri și peste 8.000 de metri pătrați de parcări, vor fi înlocuite capacele de cămine, vor fi ridicate la cotă răsuflătorii de gaze și geigerele existente și vor fi realizate 10 guri de scurgere noi. Durata de realizare a lucrărilor este de trei luni.

Potrivit reprezentanților DASIP Slatina, lucrările vor fi demarate în vara acestui an, după obținerea autorizațiilor.

„Zona betonată a străzii Văilor este de la Olteanu din spate până la fosta haldă de gunoi, acolo s-au finalizat lucrările la rețeaua de apă, s-au recepționat, și acum putem să asfaltăm. Toată zona betonată va fi asfaltată, sunt câteva parcări și strada din spatele blocurilor. Vom semna contractul pentru lucrare și apoi obținem autorizația, după care vor fi demarate lucrările. Preconizăm că lucrările vor începe în vară”, au declarat reprezentanții DASIP Slatina.