Trei tineri au fost reținuți, după ce au furat mai multe bunuri dintr-o casă din comuna Iancu Jianu

Trei tineri din județul Olt au fost reținuți, după ce au furat bunuri, în valoare de 7.000 de lei, dintr-o casă din comuna Iancu Jianu.

Proprietarul a sunat pe 19 februarie la poliție, anunțând furtul, ulterior hoții, cu vârste cuprinse între 15-22 de ani, fiind prinși.

În fapt, la data de 19 februarie 2023, în jurul orei 10:30, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești au fost sesizați de către un bărbat de 55 de ani, din comuna Cârcea, județul Dolj, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras dintr-un imobil pe care îl deține în comuna Iancu Jianu, județul Olt, mai multe bunuri în valoare de 7.000 de lei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 21 de ani, toți din comuna Iancu Jianu, și un tânăr, în vârstă de  22 de ani, din comuna Oboga, județul Olt, bănuiți de comiterea infracțiunii.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

În urma probatoriului administrat, la data de 23 februarie, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele a trei tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propuneri legale.

foto: arhivă