Mașinile implicate în accidentul de la Jitaru erau conduse de doi tineri, din Corbu și Colonești. Aveau 23 și 28 de ani și au murit

Șoferii celor două mașini implicate în accidentul de marți seara, 7 martie, din afara localității Jitaru, au murit. Amândoi erau foarte tineri. Unul avea 28 de ani și era din comuna Colonești, iar celălalt împlinea în câteva zile 23 de ani, și era din comuna Corbu. Potrivit unor surse, accidentul s-a produs după ce unul dintre șoferi ar fi încercat să facă o depășire, lovind frontal o mașină ce venea din sens invers.

În afară de cei doi șoferi, au mai murit și alte două persoane.

„La data de 7 martie 2023, în jurul orei 18:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Jitaru, a avut loc un eveniment rutier.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule în care se aflau șapte persoane, respectiv un autoturism condus de un tânâr, în vârstă de 28 de ani, din comuna Colonești și un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Corbu.

În urma evenimentului rutier, ambii conducători auto și alte 2 persoane au decedat, iar 3 persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.