Comisia a inspectat podul de la Verguleasa. Măsuri de urgență: limită de viteză de maximum 20 km/h și interzicerea mașinilor de peste 7,5 tone

În urma evenimentului din 8 martie, în care consola trotuar a Podului de pe DN 67B Km 119+236, ce traversează Râul Olt, s-a prăbușit pe o lungime de 25 de metri, o comisie s-a deplasat la Verguleasa. Astfel, autoritățile au dispus, în regim de urgență, interzicerea traficului pietonal pe întreaga lungime a podului, dar și a mașinilor cu o masă mai mare de 7,5 tone.

Restul mașinilor vor circula cu o viteză de maximum 20 km/h.

„Reprezentanții Instituției Prefectului Județul Olt, Instituției Prefectului Județul Vâlcea, Primăriei municipiului Drăgășani, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Secției Drumuri Naționale Slatina, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și cei ai Poliției municipiului Drăgășani s-au aflat astăzi în localitatea Verguleasa, în vederea constituirii comisiei de constatare și instituire a măsurilor restrictive pentru siguranța rutieră.

S-au dispus, în regim de urgență, următoarele măsuri:

-. Interzicerea traficului pietonal pe întreaga lungime a podului;

-. Interzicerea accesului autovehiculelor cu masa maximă admisă mai mare de 7.5 tone;

-. Introducerea restricției de viteză la maxim 20 km/h;

-. Reducerea lățimii benzilor de circulație la 2,75 m în zona afectată;

-. Semnalizare rutieră corespunzătoare (bariere la capetele de acces, amplasare de butoni luminoși, montare de indicatoare pentru restricția circulației);

-. Stabilirea variantelor de ocolire pentru autovehiculele cu masa maximă admisă mai mare de 7.5 tone, respectiv DN 64-DJ 677F- DJ678-DN 67B.

Pe baza ultimului recensământ efectuat în anul 2022, traficul greu va fi afectat într-un procent de maxim 3.3% pe drumul național DN 67B între localitățile Drăgășani- Pitești ”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Reamintim că Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a transmis joi, 9 martie, că sunt restricții de circulație pe Drumul Național 67 B, la kilometrul 119, în afara municipiului Drăgășani, având în vedere că o parte a pasarelei pietonale a podului rutier de peste râul Olt, de la Poganu – Verguleasa, a început să se rupă.

sursa foto DRDP Craiova