Tânăr de 21 de ani, prins conducând cu 123 de km/h pe strada Drăgănești din Slatina

Zeci de polițiști rutieri din cadrul IPJ Olt au participat, în acest week-end, la controale pe străzile din municipiul Slatina și nu numai. Ignorând regulile de circulație, dar și evenimentele rutiere din ultima perioadă, în urma cărora șase persoane și-au pierdut viața pe șoselele din Olt, pe 11 martie, un tânăr de 21 de ani a fost prins conducând cu 123 de km/h pe strada Drăgănești din Slatina.

Tânărul a fost amendat cu 1.305 lei și va rămâne fără permis pentru 120 de zile.

„ Pe 11 martie, în jurul orei 21:50, politiștii Biroului Rutier Slatina au depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani în timp ce conducea un autoturism, pe strada Drăgănești, din municipiul Slatina, cu viteza de 123 de km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare a acestuia, fără drept de circulație”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pe 11 martie, în intervalul orar 19:00-22:00, 24 de polițiști rutieri din cadrul IPJ Olt au efectuat mai multe razii pe principalele artere din municipiul Slatina. Acțiunea a vizat conducătorii auto care nu respecta regimul legal de viteză și care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, astfel, punând în pericol participanții la traficul rutier.

În această perioadă, polițiștii au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 15.000 de lei.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut șase permise de conducere, respectiv 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteza și 1 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au reținut 6 certificate de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier.

După cele două accidente grave din județul Olt, din afara localității Jitaru și de la Podul Olt, în urma cărora șase persoane și-au pierdut viața, oltenii au reacționat pe paginile de socializare, acuzând că polițiștii nu sunt vizibili pe șoselele județului. Ca o reacție, polițiștii olteni au intensificat controalele, la finalul acestei săptămâni fiind organizate razii pe principalele străzi din Slatina, dar și din județ.