Un bărbat ar fi obligat o tânără să practice prostituția, în Italia. Ar fi pus-o să înghită 20 de comprimate de paracetamol

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au pus în executare, pe 17 martie, trei mandate de percheziție domiciliară, două în municipiul Craiova şi unul în oraşul Filiaşi, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane şi violenţă în familie.

 Un bărbat din Filiași este bănuit că ar fi racolat o tânără pe care a convins-o să practice prostituția în Italia și Germania. Sumele încasate de femeie, între 40-350 de euro pe zi, erau însușite de bărbat. Grav este că tânăra a fost rănită cu un obiect înțepător, fiind apoi obligată să înghită 20 de comprimate de paracetamol.

„În fapt, un bărbat, din orașul Filiași, este bănuit că, în perioada octombrie 2021 – decembrie 2022,  ar fi racolat în scopul exploatării sexuale o tânără aflată în stare de vulnerabilitate, provenind dintr-o familie dezorganizată.

Prin acțiuni specifice metodei loverboy, bărbatul ar fi convins-o pe tânără să se mute la locuința sa, din orașul Filiași, iar, după aproximativ cinci luni, ar fi transportat-o în Italia, unde, prin inducere în eroare și constrângere (exercitarea de acte de violență extremă), ar fi exploatat-o sexual prin obligarea la practicarea prostituției, sumele de bani astfel obţinute, între 40-350 de euro/zi, fiind însușite de bărbat.

Ulterior, activitatea de exploatare a tinerei a continuat și în Germania.

În luna decembrie 2022, cei doi au revenit în țară, bărbatul continuând să exercite presiuni psihice și fizice asupra femeii, iar, la data de 21 decembrie 2022, acesta i-ar fi provocat plăgi cu un obiect înțepător.

De asemenea, bărbatul ar fi amenințat-o că îi va aplica noi lovituri cu obiectul înțepător, obligând-o în această modalitate să înghită 20 de comprimate de paracetamol ”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate pașaportul și certificatul de naștere al femeii.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbat, iar, în cursul zilei de 18 martie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus, față de acesta, arestarea preventivă.

foto: prezentare generala