Firme care vând produse de protecție a plantelor în Giuvărăști și Izbiceni, dar și în târgurile din Dobroteasa și Șerbănești, verificate. S-au dat amenzi

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au verificat, în perioada 18-19 martie, modul de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici.

Controalele au avut loc la firme din comunele Giuvărăști și Izbiceni, dar și în târgurile din Dobroteasa și Șerbănești.

„Acțiunile au vizat produsele de protecţie a plantelor care, din cauza proprietăţilor fizico-chimice, pot avea consecinţe deosebit de grave pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător în cazul în care operaţiunile cu aceste produse sunt efectuate cu încălcarea reglementărilor legale în vigoare.

Astfel, polițiștii au efectuat verificări la punctele de lucru ale unor societăți comerciale din comunele Giuvărăști și Izbiceni, dar și în târgurile săptămânale din comunele Dobroteasa și Șerbănești”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Astfel, polițiștii au aplicat nouă sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.000 de lei, iar ca măsură complementară au dispus neutralizarea întregii cantități de deșeuri periculoase, urmând ca operatorii economici să facă dovada eliminării produselor printr-un operator economic autorizat în acest sens sau dovada restitirii produselor către distribuitor.

Astfel de activități de verificare a modului în care sunt efectuate operaţiunile cu produse de protecţie a plantelor şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici vor continua și în perioada următoare.

foto:arhivă, prezentare generală, controale