Vremea se răcește în toată țara. Meteorologii anunță ploi și grindină, în sud

Meteorologii au emis o informare, valabilă în intervalul 27 martie, ora 6.00-29 martie, ora 21.00, pentru toată țara, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată și chiar îngheț la sol și brumă

Vremea se va răci în toată țara, iar luni, 27 martie, în sudul țării, vor fi averse cu descărcări electrice și poate cădea grindină.

„În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

  Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

 Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Notă: În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină”, arată meteorologii.

Totodată, meteorologii au emis, luni dimineață, un cod galben pentru intensificări ale vântului pentru aproape toată țara, fiind exceptate doar București, Dâmbovița, Prahova, parțial Călărași și Ialomița.

„În cea mai mare parte a țării, în perioada 27 martie, ora 23.00-28 martie, ora 23.00, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h”, arată meteorologii.