Bărbat, din Valea Mare, amendat cu 40.000 de lei, după ce a aruncat deșeuri, în Slatina

Un bărbat de 35 de ani, din comuna Valea Mare, județul Olt, a fost amendat luni, 3 aprilie, cu 40.000 de lei, după ce a aruncat deșeuri provenite din dezmembrarea autovehiculelor, pe un teren din municipiul Slatina.

Controlul a fost efectuat de către polițiști din cadrul IPJ Olt, comisari ai Gărzii de Mediu, în timp ce Poliția Locală Slatina a făcut verificări pentru identificarea bărbatului.

 „Polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Olt au efectuat, la data de 3 aprilie a.c., un control pentru verificarea aspectelor sesizate, ocazie cu care au fost identificate atât zona, cât și deșeurile aruncate pe terenul situat în extravilanul municipiului Slatina.

În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul Poliției Locale Slatina, polițiștii au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Valea Mare, județul Olt.

Bărbatul a fost sancționat contravențional de polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, cu amendă în valoare de 40.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 92/2001 privind regimul deșeurilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, ca măsuri complementare, bărbatul este nevoit și să ridice deșeurile și să curețe terenul.