Senatorul Siminica Mirea, gazdă pentru elevii de la CN „Ion Minulescu” Slatina, în Parlamentul României

Clasa a III-a de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, învățător Valeria Predoi, a făcut o vizită în Parlamentul României, la inițiativa senatorului PSD de Olt Siminica Mirea.

Parlamentarul oltean a rămas surprins de dorința de cunoaștere a elevilor, care au vrut să înțeleagă rolul unei astfel de instituții.

„Entuziaști și dornici de cunoaștere, elevii au acceptat cu plăcere invitația mea de a explora și a înțelege mai bine rolul instituției care modelează viitorul țării noastre.

Turul ghidat al Palatului Parlamentului le-a oferit atât elevilor, cât și doamnei profesor Valeria Predoi, șansa de a admira arhitectura remarcabilă și de a învăța despre istoria captivantă a acestui reper al democrației românești. M-am bucurat să văd interesul viu al tinerilor pentru amănuntele și anecdotele legate de această construcție emblematică.

Punctul culminant al vizitei a fost intrarea în sala de plen a Senatului, locul unde se iau hotărârile majore pentru țara noastră. Elevii au fost inspirați de solemnitatea atmosferei și de responsabilitatea asociată cu această poziție.

Aș dori să adresez mulțumiri sincere doamnei profesor Valeria Predoi pentru efortul și pasiunea sa în educarea viitoarelor generații și elevilor pentru entuziasmul și curiozitatea lor de-a lungul vizitei. Sunt mândră să fac parte dintr-o națiune care investește în educație și în tineretul său și mă angajez să continui să sprijin acest domeniu esențial pentru dezvoltarea și avansarea României”, a spus parlamentarul oltean.