Oltenii își vor putea cumpăra miel din Centrul de sacrificare Slatina, de la fostul abator Strehareți. Va fi deschis în perioada 12-15 aprilie

Primăria municipiului Slatina a solicitat DSVSA Olt avizarea centrului pentru sacrificarea mieilor de la fostul Abator Strehareți din Slatina.

Potrivit reprezentanților DSVSA Olt, centrul din partea de jos a orașului Slatina va funcționa în perioada 12-15 aprilie.

„A fost avizat temporar pentru sacrificarea tineretului ovin/caprin, la solicitarea Primăriei Slatina și spațiul din incinta fostului abator Streharați din Slatina, care va funcționa în perioada 12.04.-15.04.2023, cu program orar 8.30–17.00 (miercuri-vineri) și 8.30-14.00 (sâmbătă)”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Centrul pentru sacrificarea mieilor din Târgul de la Osica va fi deschis și sâmbătă, 15 aprilie. Înaintea Floriilor, aici s-au sacrificat 93 de miei și iezi.

„De asemenea este avizat spațiul din incinta târgului săptămânal Osica de Sus, care își desfășoară activitatea în data de 15.04.2023, între orele 7-14 . Acesta a desfășurat activitate de sacrificare, conform solicitării primăriei, sâmbătă 09.04.2023 și au fost sacrificate un număr de 93 capete tineret ovin și caprin .

În această perioadă au fost sacrificate un număr de 33 capete tineret ovin, în cadrul unui abator autorizat sanitar veterinar din localitatea Scornicești .

Recomandăm consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare specifice acestei perioade, numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina  apariţia îmbolnăvirilor”, se mai arată în comunicatul citat.

Foto: arhivă