O patiserie și un fast-food, amendate de DSVSA Olt. Controale în târgurile de la Osica de Sus, Potcoava și Izbiceni. Transport de păsări, fără documente

Acțiunile de control ale medicilor veterinari din cadrul DSVSA Olt au fost intensificate în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, astfel că, în perioada 28 martie -9 aprilie, au fost efectuate 33 de verificări în domeniul igienei alimentare. Totodată, au fost efectuate controale în târgurile din Osica de Sus, Potcoava și Izbiceni, dar și în trafic, fiind descoperit un transport de păsări, fără documente.

Astfel, o partiserie și un fast-food, din județul Olt, au fost amendate, pentru că nu au respectat regulile de igienă alimentară.

„Au fost identificate neconformități in domeniul igienei alimentare, pentru care s-au aplicat sancțiuni, după cum urmează :
-2 sancțiuni contravenționale conform H.G. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 24.400 lei la o unitate de patiserie și un fast food ,
-3 avertismente, conform O.G. 2/2001, la magazine alimentare, pentru următoarele neconformități :
-desfășurare activitate în spațiu neînregistrat sanitar veterinar ;
-etichetare incompletă a produselor finite ;
-lipsa verificării stării de sănătate”, au transmis reprezentanții DSVSA Olt, fără a face publice unitățile în care au fost descoperite nergulile.

Totodată, au fost efectuate controale în târgurile de la Osica de Sus, Potcoava și Izbiceni, fiind aplicată o amendă de 600 de lei, pentru comercializare păsărilor fără a deține documente.

În urma controalelor efectuate în trafic, a fost descoperit un transport de păsări, pentru care nu au putut fi prezentate documente, fiind aplicată o amendă de 1.800 de lei.

„De asemenea, au fost efectuate controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Olt, care au avut drept scop verificarea respectării condițiilor de comercializare și transport ale produselor alimentare de origine animală și nonanimală și animale vii . În zona localității Spineni a fost identificat un transport de păsări pentru care nu au putut fi prezentate documente, astfel că a fost aplicată o sancțiune contravențională conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 1800 lei”, au mai transmis repreznetanții DSVSA Olt.

Acțiunile de control efectuate împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Olt vor continua și în această săptămână .

În cazul în care sunt constatate nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii pot suna la telefonul 0372735838; fax 0249416726 – DSVSA Olt.

foto:arhivă, internet