Șofer de 20 de ani, prins conducând pe Drumul Expres Craiova-Pitești sub influența a patru substanțe psihoactive. Razie, pe străzile din Balș

Polițiștii olteni au organizat miercuri, 12 aprilie, o razie cu efective mărite, pe drumurile publice din orașul Balș și comunele limitrofe.

Acțiunea a cuprins și controale pe Drumul Expres Craiova-Pitești, moment în care a fost oprit un tânără de 20 de ani, aparatul drugtest indicând prezența a patru substanțe psihoactive.

„În cadrul acțiunii, în jurul orei 16:00, polițiștii au oprit pentru control, pe Drumul Expres 12, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj.

Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezența a 4 substanțe psihoactive, respectiv: T1B THC, T2B OPI, T3B AMP și T1C MDMA.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor în organism”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 14 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 51 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei. Dintre acestea, 46 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 5 pentru alte acte normative.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 1 permis de conducere și 4 certificate de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.