Tânărul care a provocat accidentul mortal de la Podul Olt a fost trimis în judecată. Ce au indicat testele de laborator

Șoferul care a provocat accidentul de la Podul Olt, la ieșirea din Slatina spre Craiova, rezultând decesul a două persoane, soț și soție, a fost trimis în judecată. Testele de laborator au indicat prezența unor substanțe interzise în corpul inculpatului ce se află în arest preventiv.

Totodată, tânărul este acuzat și de conducerea unui vehicul care are acest drept suspendat.

„În data de 18.04.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş a finalizat cercetările în dosarul penal anterior amintit şi a întocmit rechizitoriul, dispunând trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat în vârstă de 28 de ani, sub aspectul săvârşiriiinfracţiunilor de:

–        ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. (1), (2) şi (3) din C.pen.;

–        două infracţiuni de conducerea unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat, prev. de art. 335 alin. (2) din C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. (1) rap. la art. 43 alin. (5) din C.pen.;

–        conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. (2) din C.pen. , cu aplicarea art. 41 alin. (1) rap. la art. 43 alin. (5) din C.pen.;

Totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) şi (2) din C.pen”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș.

Testele de laborator lucrate la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici din Capitală au arătat prezența în organism a unei substanțe interzise.

„În fapt, din mijloacele de probă administrate în cauză, rezultă că în seara zilei de 27.02.2023, în timp ce inculpatul se deplasa la volanul unui autoturism pe DN 65, din direcţiamun. Slatina către com. Găneasa, la km. 48+400, în extravilanul com. Slătioara, jud. Olt, pe fondul desfăşurării altor activităţi în timpul conducerii autoturismului (acesta a declarat că s-a aplecat pentru a ridica telefonul mobil, pierzând astfel controlul direcţiei de mers), a pătruns pe sensul opus de mers, peste marcajul longitudinal continuu, unde a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, care circula din sens opus, accident în urma căruia a rezultat decesul a două persoane, ce se aflau în celălalt autoturism.

În urma efectuării testelor de laborator a fost întocmit un buletin de analiză toxicologică de către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”Bucureşti, reieşind că în probele biologice prelevate de la inculpat a fost depistată prezenţa în organismul inculpatului a unei substanţe interzise, respectiv THC-COOH”, se mai arată în comunicatul citat.

Tânărul avea dreptul de a conduce suspendat.

„Ulterior efectuării de verificări specifice, a reieşit că în data producerii accidentului rutier inculpatul figura cu dreptul de a conduce autovehicule suspendat începând cu data de 30.12.2022 până la data de 28.04.2023 inclusiv.

De asemenea, cercetările au fost extinse faţă de inculpat şi sub aspectul săvârşirii unei alte infracţiuni de conducere a unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat, reţinându-se că în data de 06.01.2023 acesta a condus un autoturism pe o stradă de pe raza mun. Slatina, jud. Olt, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat începând cu data de 30.12.2022, respectiva cauză fiind înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, care a dispus, în data de 11.04.2023, declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, în vederea cercetării unitare a tuturor faptelor”, au mai arătat procurorii.

Dosarul urmează să fie înaintat pentru competentă soluţionare Judecătoriei Balş, cu propunere de menţinere a măsurii arestării preventive.

Reamintim că un grav accident de circulație a avut loc pe 27 februarie, la Podul Olt, fiind implicate două mașini. Autoturismul în care se aflau cei doi soți a fost lovit violent de masina condusa de un tânăr de 28 de ani, fiul unui consilier județean și lider de sindicat.