1,5 tone de cupru, confiscate de polițiști, după un control în trafic, în Corabia

Polițiștii olteni au depistat în trafic miercuri, 19 aprilie, în orașul Corabia o autoutilitară ce transporta ilegal 1,5 tone de cupru.

Mașina era condusă de un bărbat de 40 de ani, din București, acesta fiind amendat cu 10.000 de lei.

La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii rutieri ai Poliției Orașului Corabia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au depistat în trafic o autoutilitară ce transporta ilegal material neferos.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul transporta aproximativ 1.5 tone de material neferos (cupru), pentru care nu deținea documente de proveniență.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 10.000 de lei, conform prevederilor H.G. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Întreaga cantitate de material neferos, evaluată la aproximativ 50.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și lăsată în custodia unui centru de colectare al materialelor feroase și neferoase.