Grenadă, descoperită în grădina unei gospodării din comuna Coteana. A intervenit echipa pirotehnică din cadrul ISU Olt

În timpul efectuării unor lucrări agricole, un oltean a descoperit o grenadă chiar în grădina din gospodăria sa din comuna Coteana, județul Olt.

Specialiștii pirotehnici din cadrul ISU Olt au ridicat, transportat și depozitat grenada, provenită, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial.

„Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a executat vineri, 21 aprilie, o misiune pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

Pe timpul executării unor lucrări agricole, un cetățean a descoperit un element de muniție.

Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, un corp de grenadă defensivă, provenită, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

Autoritățile reamintesc cetățenilor că la descoperirea muniției rămase neexplodate, au obligația să informeze serviciile de urgență profesioniste prin apelarea numărului de urgență 112.

După descoperire și anunțare, populația trebuie să adopte un mod specific de comportare față de munițiile neexplodate, fiind INTERZISE: atingerea cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea acestora în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; introducerea munițiilor în foc; topirea elementelor metalice ale munițiilor; folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pionerilor și explozivilor provenite din muniții, în scopuri artizanale; demontarea de la muniții a focoaselor sau a altor elemente componente.