CSM Slatina, victorie importantă în cursa pentru salvarea de la retrogradare. Oprescu: „Încep să apară jocurile de culise”

CSM Slatina a câștigat sâmbătă, 22 aprilie, partida disputată, pe teren propriu, cu Poli Timișoara, scor 1-0, unicul gol al partidei fiind marcat de Ciocălteu, în minutul 45. Mijlocașul slătinean a pătruns de pe partea dreaptă spre zona centrală și a deschis scorul de la 18 metri, cu un șut puternic.

Anterior deschiderii scorului, ambele echipe au avut ocazii uriașe, mingea lovind transversala. Astfel, în minutul 17, Cosmin Bîrnoi a trimis mingea în transversală, în urma unui șut de pe partea stângă. Slătinenii au avut și ei o bună oportunitate de a marca în minutul 21, când Cătălin Doman a șutat din voleu în bara transversală.
În etapa următoare, echipa pregătită de antrenorul Dan Oprescu va întâlni, în deplasare, Metaloglobus, iar cu un rezultat pozitiv CSM Slatina și-ar putea asigura matematic menținerea în eșalonul al doilea.

Imediat după joc, antrenorul de la CSM Slatina, Dan Oprescu, a precizat că își dorește arbitraje extrem de corecte pe finalul acestui sezon și se teme de jocurile de culise.

„După partida cu Unire Dej, din ultima etapă a sezonului regulat, am fost foarte supărat, știam ce ne așteaptă, pentru că am luat în calcul chiar și arbitrajul, pentru că, în primele jocuri din play-out, ne-au dezavantajat foarte clar. Aș vrea să trag un semnal de alarmă, pentru că urmează jocul la Metaloglobus, și atrag atenția că arbitrajul trebuie să fie extrem de corect, pentru că am văzut meciul lor din etapa trecută cu Slobozia și vă spun că nu am mai văzut așa ceva de foarte mult timp. Eu am atras atenția, încep să apară jocurile de culise, încep să apară arbitrajele. Am avut foarte multe ocazii, pe un fond de joc bun în prima repriză, în care am pus presiune pe adversar. Fotbalul de asta este frumos, pentru că se joacă până la sfârșit. Federația ar trebui să se gândească foarte serios de această tentativă de sistem competițional. Uitați vă ce se întâmplă!!! Parcă ziceau că dispar jocurile de culise!!! Urmează meciul de la Metaloglobus, apoi cu Baia Mare… noi suntem la mâna noastră, până la urmă de noi depinde. Să ne reamintim că acum trei ani fuserăm retrogradați cu șapte etape înainte, nimeni nu ne-a dat nicio șansă. Nu m-a surprins rezultatul de la Metaloglobus”, a spus Oprescu.

Liga a II-a/Rezultate, play-off, etapa a V-a:

CSM Slatina-Politehnica Timișoara 1-0
Şelimbăr-FC Metaloglobus București 1-2
AFC Unirea 04 Slobozia-CS Minaur Baia Mare 0-0

Clasament
1.AFC Unirea 04 Slobozia 5 0 3 2 6-8 -2 34
2.CSC 1599 Şelimbăr 4 3 0 1 7-4 3 33
3.Csikszereda Miercurea Ciuc 4 2 1 1 6-4 2 33
4.CSM Slatina 4 1 1 2 1-4 -3 31
5.Metaloglobus Bucureşti 4 1 2 1 6-6 0 26
6.CS Minaur Baia Mare 4 1 3 0 3-2 1 22
7.Politehnica Timișoara 5 2 0 3 5-6 -1 19