O primărie din Olt s-a înscris în Programul „Rabla local”. Primarul: „Putem casa 25 de mașini”

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a deschis, pe 21 aprilie, sesiunea de finanțare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate pentru unitățile administrativ-teritoriale. Primăria comunei Vișina, județul Olt, a anunțat că s-a înscris în acest program, suma nerambursabilă pe care ar urma să o primească ar fi de 60.000 de lei.

Primarul din comuna Vișina, Marian Stănescu, a declarat că ar putea casa 25 de mașini mai vechi de 15 ani din comună. Practic, primăria va suporta din fonduri locale 15.000 de lei, urmând ca 60.000 de lei să fie primiți de la AFM.

Astfel, prin intermediul acestui program, cetățenii pot casa o mașină mai veche de 15 ani și vor putea primi, de la primăria de care aparțin, suma de 3.000 de lei, fără a fi obligați să cumpere o mașină nouă.

„Noi ne-am înscris pe 21 aprilie, când s-a deschis aplicația, să vedem și dacă suntem eligibili. Putem casa 25 de mașini, pentru că noi trebuie să suportăm 15.000 de lei, iar AFM 60.000 de lei. Cred că vom avea cetățeni în comună care să vină să se înscrie în acest program. Potrivit ghidului, primăriile sub 3.000 de locuitori pot solicita finanțare pentru cel mult 50 de mașini. Înscrierile se pot face până pe 28 aprilie, se face apoi o analiză și se publică lista cu primăriile eligibile. Apoi, cetățenii vor fi înscriși pe site-ul AFM ”, a spus primarul din comuna Vișina, Marian Stănescu.

Unitățile administrativ-teritoriale pot depune cererile de finanțare și documentația aferentă prin intermediul aplicației informatice până pe 28 aprilie, ora 23.59.

După încheierea contractelor de delegare încheiate de Administrația Fondului pentru Mediu cu unitățile administrativ-teritoriale și publicarea pe site a listei cu unitățile administrativ-teritoriale care au încheiat contracte de delegare, AFM va publica anunțul de deschidere a sesiunii de înscriere pentru solicitanții persoane fizice și a sumelor alocate.

Cei care doresc să se înscrie în acest program trebuie să aibă o mașină mai veche de 15 ani, Euro 3 sau inferioară, înscrisă în evidențele fiscale ale primăriei. Mașina trebuie să conțină elementele esențiale, adică motor, transmise, tren de rulare, caroserie, șasiu, echipamente electronice, daca acestea au fost prevăzute din fabricație.

În vederea aprobării cererii de finanțare, în cadrul sesiunii de înscriere în Rabla Local 2023, solicitantul trebuie să depună următoarele documente:

a) cererea de finanțare;

b) împuternicire notarială, prin care persoana care va semna cererea de finanțare este mandatată de către reprezentantul legal în acest sens;

c) actul de identitate al reprezentantului legal;

d) documentul dovezii deschiderii la Trezoreria Statului a contului;

La acest moment, nu avem informații despre o altă primărie din județul Olt care s-a mai înscris în acest program.

Dacă v-a plăcut articolul nostru și vreți să fiți la curent cu știri din județul Olt, și nu numai, puteți da like paginii noastre de facebook Știri de Olt

sursa foto: comunavisina.ro