O angajată din cadrul Direcției Agricole Olt, trimisă în judecată în Dosarul Tomata

O angajată a Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Olt (foto) a fost trimisă în judecată în Dosarul Tomata, prin care zeci de fermieri din județ ar fi primit subvenția de 3.000 de euro în Programul Tomata, derulat în 2019, fără a avea dosare eligibile.

Angajata, consilier în cadrul instituției, este acuzată de procurori de luare de mită, infracțiune raportată la Legea 78 /2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, de fals material în înscrisuri oficiale, obținerea ilegală de fonduri, dar și de uz de fals. Direcția pentru Agricultură Județeană Olt s-a constituit parte civilă în acest dosar. Femeia este suspendată din funcție, fiind trimisă în judecată sub control judiciar.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 26 iulie 2022, iar primul termen a avut loc pe 23 martie 2023.

La termenul din 6 aprilie, magistrații Tribunalului Olt au încuviințat cererea avocatului inculpatei prin care directorul Direcției Agricole Județene Olt, Gabriela Andronie, dar și alți șase angajați ai instituției sunt citați ca martori, pe 11 mai.

Tot legat de Programul Tomata, un inculpat, care nu era angajat al DAJ Olt, a primit o pedeapsă cu suspendare de 2 ani și opt luni, în urma unui acord de recunoaștere încheiat cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Bărbatul a fost cercetat pentru trafic de influență și dare de mită (șapte acte materiale fiecare), infracțiuni pentru care a și fost condamnat de magistrații Tribunalului Olt. Acesta este și el citat ca martor la termenul din 11 mai, în dosarul angajatei Direcției Agricole Județene Olt.