Doi bărbați din Slatina, condamnați în „Dosarul tablourilor”, au fost transportați la Penitenciarul Craiova, pentru executarea pedepselor

IPJ Olt a anunțat marți seara, 2 aprilie, că a primit două mandate de executare a pedepsei închisorii pentru oamenii de afaceri slătineni Bogdan Timofte, 42 de ani, și Cristian Tomescu, 54 de ani, aceștia fiind condamnați de completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în Dosarul tablourilor, care l-a avut în centrul atenției pe fostul primar al Slatinei și ministru de Finanțe, Darius Vâlcov.

Cei doi slătineni au fost transportați la Penitenciarul Craiova, pentru executarea pedepselor dispuse de către magistrați.

„La data de 2 mai 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au primit două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de către Tribunalul București, pe numele a doi bărbați, în vârstă de 42 de ani, respectiv 54 de ani, ambii din municipiul Slatina, județul Olt.

Bărbatul de 42 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Bărbatul de 54 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Cei doi bărbați s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și au fost transportați la Penitenciarul Craiova, în vederea executării pedepselor privative de libertate”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Potrivit unor surse, IPJ Olt nu a primit mandate de executare pe numele lui Darius Vâlcov și nici pe numele fostului primar, Minel Prina, pentru că aceștia nu mai au domiciliile în județul Olt.

Reamintim că fostul ministru de Finanțe și primar al municipiului Slatina, Darius Bogdan Vâlcov, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare, completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie și Justiție pronunțându-se marți, 2 mai, în Dosarul Tablourilor. Pe fond, Vâlcov primise o condamnare de opt ani. În cazul inculpaților Minel Prina (o pedeapsă de patru ani și jumătate cu executare) , Bogdan Timofte (trei ani cu executare) și Cristian Tomescu (trei ani si jumatate cu executare), apelurile au fost respinse, iar instanța a menținut condamnările anterioare. Lucian Şuşală, fostul şofer al lui Darius Vâlcov, a primit doi ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani.

foto: imagine ilustrativă