ISJ Olt suspendă cursurile în unitățile de învățământ din partea de sus a municipiului Slatina, din cauza întreruperii alimentării cu apă

ISJ Olt a trimis marți, 9 mai, o adresă către toate unitățile de învățământ din partea de sus a municipiului Slatina, prin care anunță suspendarea cursurilor miercuri, 10 mai, din cauza întreruperii alimentării cu apă.

Informația a fost confirmată de directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, profesorul Christian Ionescu.

„Am primit o adresă de la ISJ Olt, prin care sunt suspendate cursurile miercuri, 10 mai. Vor veni doar elevii din clasa a II-a care susțin proba de Evaluare Națională, doar ei vin. Nu este apă în intervalul orar 09.00-17.00 și s-a decis suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ în zona afectată de lucrări, din ce înțeleg eu doar partea de sus a orașului. Este posibil ca școlile din partea de jos a orașului, adică Școala nr. 1 și Colegiul Național Radu Greceanu să facă ore. Astfel, miercuri, la Colegiul Național Ion Minulescu nu se vor face cursuri ”, a spus directorul Christian Ionescu.

Directorul Școlii „Constantin Brâncoveanu” Slatina, profesorul Daniel Noajă, a precizat că orele din această zi vor fi recuperate.

„Am primit adresa de la ISJ Olt că sunt suspendate cursurile miercuri, vom recupera orele acestea, câte o oră după program. Elevii din clasa a II-a vin la școală, pentru că susțin Evaluarea Națională”, a spus directorul Daniel Noajă.

Șeful ISJ Olt, profesorul Adrian Bărbulete, a precizat că măsura se aplică și grădinițelor din partea de sus a orașului.

„Este vorba de oprirea apei în partea de sus a orașului. Mâine, se suspendă cursurile, dar numai pentru orașul de sus, cei din partea de jos a municipiului Slatina au activitate normală. Este suspendată activitatea și vin la școală doar cei care au Evaluare la clasa a II-a. Măsura se aplică și pentru grădinițe, în primul rând, la grădinițe ne-am gândit, pentru că ei neavând apă…ar fi trebuit să mănânce, să doarmă, este vorba de igienă. Ne-am gândit în Consiliul de Administrație că este mai bine mâine să facem acest lucru și să vină doar cei cu Evaluarea Națională, ei vin o oră la școală și apoi pleacă acasă”, a declarat inspectorul general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.

Compania de APA Olt a anunțat că serviciul de alimentare cu apă va fi întrerupt miercuri, 10.05.2023, în partea de sus a municipiului Slatina, în intervalul orar 9.00-17.30.

Compania de Apă Olt Sediul Secundar Slatina va executa lucrări pe rețelele de distribuție apă, lucrări care impun golirea totală a sistemului de alimentare cu apă.

sursa foto: facebook