Memorialul „Eugen Stanciu”, în iunie. Primăria Slatina va aloca o sumă de bani pentru organizarea competiției

Direcția Județeană de Sport Olt va organiza, în perioada 3-11 iunie, ediția a VI-a a Memorialului „Eugen Stanciu”, eveniment rezervat copiilor născuți în 2012 sau mai mici. Primăria municipiului Slatina va aloca suma de 5.000 de lei din bugetul local pentru desfășurarea acestei competiții sportive, care are ca scop promovarea fotbalului juvenil, dar și omagierea unuia dintre cei mai buni fotbaliști din Slatina. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării în ședința extraordinară din 12 mai.

Potrivit proiectului de hotărâre, Eugen Stanciu, căpitanul ”Generației de Aur” al fotbalului slătinean, cunoscut și sub numele de Gigi Stanciu, a venit în fotbalul slătinean la începutul anilor `70 și a fost legitimat la echipa Oltul Slatina. În 1979 este transferat la Viitorul Scornicești, iar la data de 12 august 1979 debutează pe
prima scenă a fotbalului românesc. După două sezoane în prima divizie, unde susține 14 meciuri și marchează un gol, revine la Slatina, evoluează 16 sezoane și marchează în Divizia B 25 de goluri. După încheierea carierei de jucător în anul 1986, el rămâne alături de echipă ca președinte de club, în diferite perioade.

Gigi Stanciu s-a stins din viață la începutul anului 2016, la vârsta de 65 de ani.

sursa foto: facebook DJST Olt