Senatorul Liviu Voiculescu: „Vom avea candidat în fiecare localitate. PNL este pregătit pentru orice competiție”

Conducerea PNL Olt a demarat, la finalul săptămânii trecute, întâlniri cu aleșii din localitățile județului. Liderii liberali spun că au discutat despre mobilizarea structurilor locale, pentru cele patru rânduri de alegeri, de anul viitor. În timp ce secretarul general al PNL Olt, prefectul Florin Homorean, a precizat că este devreme pentru a se vorbi acum despre obiectivele organizației, președintele liberalilor olteni, senatorul Liviu Voiculescu, spune că vor fi desemnați candidați în fiecare localitate.

Secretarul general al PNL Olt, prefectul Florin Homorean, a precizat miercuri, 10 mai, că obiectivul principal este câștigarea unui număr cât mai mare de primării, la alegerile locale, dar și o victorie la alegerile prezidențiale.

„Am avut mai multe întâlniri cu colegii, care sunt aleși locali din partea PNL, pe două zone, zona de sud și zona de nord a județului, în care am discutat aspecte vizând mobilizarea și organizarea structurilor locale, în  vederea alegerilor electorale din anul 2024. Este prea devreme să spunem că ne-am fixat anumite obiective. Obiectivul principal este să câștigăm cât mai multe primării la alegerile locale, să avem cât mai mulți europarlamentari  reprezentanți ai PNL în ceea ce privește Parlamentul European, să câștigăm alegerile prezidențiale, cum am făcut-o la ultimele alegeri prezidențiale, în ultimii 10 ani, să avem cât mai mulți reprezentanți în Parlamentul României. Este devreme să vorbim despre ținte stabilite pentru fiecare din cele patru categorii de alegeri. Este important să avem oamenii lângă noi, să formăm o echipă și să avem succes în alegerile viitoare”, a spus prefectul Florin Homorean.

Senatorul Liviu Voiculescu a declarat că PNL Olt este pregătit pentru orice competiție, dar a ținut să menționeze că, din punct de vedere politic, va fi foarte greu în județ, ținând cont că se va lupta cu cea mai puternică organizație PSD din țară.

„În mare parte, domnul prefect, secretarul general al PNL Olt, a expus scorul întâlnirilor noastre. Cu siguranță, vom avea candidat în fiecare localitate, la funcția de președinte al CJ Olt, liste complete în fiecare localitate. PNL este pregătit pentru orice competiție, este un pic mai greu, din punct de vedere politic, în această zonă a țării, dar eu cred că vom repeta cel puțin scorul de la alegerile din 2020, în urma cărora deținem o treime din CJ Olt, o treime din cei care s-au prezentat la vot din Olt ne-au acordat încrederea, iar noi avem datoria să nu-i dezamăgim. În localitățile în care avem primari, aceștia vor fi candidați la viitoarele alegeri. Toți primarii noștri sunt exemple de bună practică în administrație, au accesat fonduri europene, au accesat proiecte prin PNRR, prin Anghel Saligny și, cu siguranță, îi susținem pentru încă un mandat în fruntea comunităților” , a spus senatorul Liviu Voiculescu.

Întrebat dacă va avea loc rotativa guvernamentală, senatorul Liviu Voiculescu a precizat că schimbarea va avea loc la finalul acestei luni, dar vor avea loc discuții pe marginea protocolului.

Cu siguranță, va avea loc rotativa guvernamentală la finalul lunii mai, se va face rotativa. Urmează să avem mici discuții pe protocol, dar rotativa, cu siguranță, se va face. Va fi un exemplu că, pentru prima dată după mulți ani, într-o coaliție de Guvernare se va respecta un protocol încheiat. Coaliția va supraviețui, este singura soluție pentru România, pentru a avea stabilitate și pentru a trece România peste aceste crize succesive și suprapuse”, a adăugat Voiculescu