Spitalul Slatina, premiul gold din partea Societății Europene de Stroke

Spitalul Județean de Urgență Slatina a primit, din partea Organizației Europene de Stroke, premiul Gold și în acest an, pentru modul în care a fost aplicată procedura de tromboliză  pacienților care au suferit accidente vasculare cerebrale. Tratamentul administrat în primele patru ore de la producerea accidentului vascular cerebral permite recuperarea pacientului, care nu rămâne cu sechele. Practic, substanța dizolvă cheagul format pe vasul de sânge.

Anunțul a fost făcut pe pagina de socializare de către neurologul Corina Stancu, de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

„Suntem onorați ca și anul acesta Spitalul Județean Slatina, grație eforturilor echipei de medici neurologi conduși de dr. Renică Diaconescu alături de colegii colaboratorii din UPU, Radiologie și ATI au obținut premiul Gold al Societății Europene de Stroke! Felicitări tuturor!”, a scris pe pagina de socializare neurologul Corina Stancu.

Prima tromboliză a fost făcută la Spitalul Slatina în vara anului 2019.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a primit categoria GOLD în cadrul premiilor ESO Angels Awards pentru Q1 și anul trecut.
Potrivit reprezentanților Spitalului Slatina, premiile ESO Angels sunt concepute pentru recunoașterea și aprecierea echipelor și persoanelor care s-au distins prin îmbunătățirea calității în practica terapeutică a accidentului vascular cerebral.