O firmă care vindea produse fito-sanitare, din Corabia, amendată de polițiștii olteni

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuate, în perioada 13-14 mai, controale la 28 de firme ce derulează activități în sectorul agricol, din municipiul Slatina, orașele Corabia și Scornicești, dar și localitățile limitrofe acestora.

O firmă din Corabia a fost amendată cu 20.000 de lei, pentru că nu a folosit casa de marcat electronică. În total, amenzile aplicate s-au ridicat la peste 33.000 de lei.

„La data de 14 mai 2023, în urma controalelor efectuate în orașul Corabia, polițiștii au identificat o societate comercială care are ca obiect de activitate comercializarea produselor fito-sanitare, ce nu respecta prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În cauză, operatorului economic i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 7.100 de le

În urma controalelor, pentru nerespectarea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și a obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.500 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 7.100 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

foto: arhivă