Cupa României/Semifinalele din Olt se joacă miercuri. Ce primar din județ își vede echipa în finală

Semifinalele fazei județene din cadrul Cupei României sunt programate pentru miercuri, 17 mai, începând cu ora 17.00. În timp ce Iris Nicolae Titulescu va primi vizita grupării Oltul Slătioara, FC Olt Scornicești va întâlni Oltul Curtișoara. Primarul din comuna Nicolae Titulescu spune că echipa sa este favorită în confruntarea cu Oltul Slătioara.

Primarul din localitatea Nicolae Titulescu, județul Olt, Florin Tiutiu, și-ar dori ca echipa sa să treacă de semifinală. Acesta speră să joace finala cu echipa din Curtișoara.

„Suntem favoriți în semifinala cu Slătioara, jucăm pe teren propriu și avem și un lot bun. Noi i-am bătut pe cei de la Slătioara în turul campionatului, la noi acasă. Îmi doresc să facem un joc bun și să jucăm finala. Eu cred că noi și Curtișoara vom disputa finala”, a spus primarul din Nicolae Titulescu.

De cealaltă parte, antrenorul echipei din Slătioara, Ionuț Tache, spune și el că Iris Nicolae Titulescu este favorită în acest joc.

„Gazde sunt favorite, pentru că au avantajul terenului propriu, dar au și un lot valoros. Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci în parte, cea mai importantă este evoluția băieților, dacă prind o zi bună, pot câștiga orice meci. Nu știu exact ce lot voi avea la dispoziție, au locuri de muncă, pot să apară probleme de lot, pentru că unii lucrează la București. Ar fi un sentiment frumos să joci cu trofeul pe masă, ar fi important să ne calificăm în finală. Unii dintre băieți au mai trăit acest sentiment”, a spus antrenorul de la Slătioara.

Potrivit reprezentanților AJF Olt, partida dintre Iris Nicolae Titulescu și Slătioara va fi condusă la centru de arbitrul Doru Zamfir.

Scornicești-Curtișoara

În cealaltă semifinală, Curtișoara se deplasează la Scornicești. Reprezentantul echipei din Curtișoara, Dan Vărzaru, și-ar dori ca jucătorii să repete meciul bun făcut săptămâna trecută, în campionat, la Caracal.

„Ne jucăm șansa până la capăt, nu vrem să dăm înapoi sau să facem un pas greșit, mergem în continuare și în Cupă și în Campionat. Nu trebuie să mai facem niciun pas greșit nici în Cupă, nici în Campionat. Eu zic că finala se va disputa între Curtișoara și Nicolae Titulescu. Dar se poate întâmpla orice, la fel de bine se pot califica și echipele Slătioara și Scornicești. Dacă vom aborda jocul așa cum am făcut-o la Caracal, cu determinarea pe care au avut o sâmbătă, nu ar trebui să ne bată nimeni”, a spus Dan Vărzaru.

Președintele echipei din Scornicești, Robert Gogot, a spus că FC Olt pleacă cu șansa a doua în acest meci.

„Plecăm cu șansa a doua, întâlnim campioana județului, dar noi vom juca. Vom face tot posibilul să câștigăm această partidă. Pentru noi este o performanță că am ajuns în semifinale, după Revoluție. În campionat, nu vom reuși să ne atingem obiectivul, clasarea în primele cinci echipe, dar, dacă ne-am califica în finală, ar fi cea mai mare performanță din ultimii 25 de ani”, spus președintele echipei din Scornicești.

Partida dintre FC Olt Scornicești și Oltul Curtișoara va fi arbitrată la centru de Mateo Calotescu.

Finala Cupei României 2023, etapa județeană, va avea loc miercuri, 7 iunie, începând cu ora 17.00, pe terenul 1 din cadrul Complexului Sportiv „1 Mai” din Slatina.

Programul semifinalelor, miercuri, 17 mai, ora 17.00:
ACS Iris Titulescu – ACS Oltul Slătioara
FC Olt Scornicești – Oltul Curtișoara

foto:arhivă, prezentare generală meci de fotbal, pe stadionul din Scornicești.