FOTO. Alexandru Berechet, noul președinte al TSD Olt. Oprescu: „PSD Olt are o bază solidă pentru viitoarele generații de oameni politici”

Alexandru Berechet a fost ales în funcția de președinte al Organizației TSD Olt. Berechet, care a preluat ștafeta de la Cosmin Floreanu, a fost singurul candidat, fiind ales în unanimitate sâmbătă, 20 mai, în cadrul Ședinței Organizației TSD Olt, ce a avut loc în Sala Europa a CJ Olt. Din totalul de 230 de delegați convocați au fost prezenți 225, la Conferința Județeană de Alegeri TSD Olt.

Biroul organizației TSD Olt, în urma alegerilor de sâmbătă: președinte Alexandru Berechet, prim-vicepreședinte: Bogdan Mihuți, vicepreședinți: Mihai Hău, Marius Diaconu, Daria Oprea, Otilia Ilie, Petrișor Lascu, Mădălin Popescu, Darius Trocmaier; secretar executiv: Costinel Iamandi; membri: Mihai Cârloganu, Mădălin Ioșca, Diana Florea, Alexandra Ciobanu, Sofia Luiza, Laurențiu Gugu, Matașei Marius Daniel, Alin Petre, Giulia Știrbu, Paul Deliu, Andreas Drăghia, Georgescu Ana-Maria, Loredana Păuna, Paul Ion, Nicu Bușcă, Nicola Roxana, Alexandru Matei, Ionuț Tinereanu, Claudiu Mihăilă, Iliuță Popescu, Liviu Homescu.   

La ședință au fost prezenți deputații social-democrați și senatorul Siminica Mirea, președintele PSD Olt, Marius Oprescu, și Emil Moț, președintele PSD Slatina, primar al municipiului Slatina, dar și mai mulți lideri ai organizațiilor de tineret din țară.

Oprescu a declarat că PSD Olt are o bază solidă din care vor fi selectați viitorii oameni politici.

„Mă simt tânără, am vrut să votez și eu…Este sala plină și asta nu face decât să mă bucure și să-mi dea încredere că PSD Olt are o bază solidă din care să creștem viitoarele generații de oameni politici. Să știți că nu puține am fost momentele în care noi ne-am bazat pe organizația de tineret, bineînțeles că toate structurile partidului sunt important, cea a femeilor, a pensionarilor, structura de bază (…) Trebuie ca modul de organizare să-l adaptăm, dacă acum 10 ani vorbeam de campanie doar din ușă în ușă, în acest moment, mediul online înseamnă jumătate din succes. Ne-am adaptat la acest lucru și îl facem foarte bine, mai ales cu ajutorul vostru, al tinerilor. Această întâlnire nu este despre noi, seniorii PSD, este despre tineret, despre voi ca echipă, sunteți tineri și frumoși. Cosmin (n.red. – Floreanu) a predat ștafeta și de mâine va trebui să se tundă, pentru că la seniori nu mai merge cu creastă. I-am spus să-i dea gelul lui Alex (n. red- Berechet), care va trebui să aibă creastă, pentru că trebuie să păstrăm tradiția. Ne-am bazat pe voi, am comunicat și am lucrat foarte bine, am câștigat alegeri împreună. Vă mulțumesc! Vreau să fiți deschiși la noi provocări, să aveți încredere în voi, vreau să fiți determinați și perseverenți, pentru că noi vă susținem. Tot ceea ce înseamnă astăzi organizația Olt a trecut printr-un amplu proces în care am demonstrat că știm să promovăm tinerii care vor să rămână în politică și, bineînțeles, din rândul vostru, se vor naște viitoarele generații de președinți de CJ, de vicepreședinți, de consilieri județeni, de primari de municipiu reședință de județ, de viceprimari. Berechet are o mare responsabilitate, pentru că în ultimi 10 ani, 12 ani, organizația de tineret a fost la un anumit nivel, iar el trebuie să o mențină și chiar să o dezvolte. Să știți că Floreanu a crescut foarte mult politic, este unul dintre tinerii care va avea carieră politică în continuare, vă provoc să fiți în continuare alături de noi, să știți că știm să aprecim valorile din rândul tineretului. Îi doresc lui Alex mult succes, trebuie multă imaginație în continuare și să aducă tinerii alături de noi (…)”, a spus Oprescu.

Președintele PSD Slatina, Emil Moț, a declarat că se bazează pe Organizația de Tineret mai ales că anul viitor urmează cinci rânduri de alegeri.

„Dragii mei, felicitări tuturor, suntem alături de voi, vă susținem, vă apreciem. Noi am făcut înaintea voastră ce faceți voi acum, voi veți fi viitorul, voi veți fi în locul nostru mai târziu. Trebuie să aveți răbdare. Vă felicit, Alexandru Berechet, tot Biroul. Aveți grijă că anul viitor ne așteaptă cinci rânduri de alegeri”, a spus Emil Moț, preșdintele PSD Slatina.

 Extrem de emoționat, noul președinte al TSD Olt, viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet, s-a arătat încântat de noua oportunitate.

„Mă simt onorat să fiu astăzi alături de voi în calitate de proaspăt președinte al TSD Olt. Este un moment emoționant. Mulțumesc pentru această oportunitate întregii echipe TSD Olt, echipă care m-a susținut astăzi aici. Le mulțumesc pentru încredere președinților Marius Oprescu și Emil Moț. PSD Olt este o organizație cu viziune, un partid care a avut inspirația să parieze pe tineri și le-a oferit acestora posibilitatea că pot face administrație, că pot coordona activitatea unor instituții importante din județ (…)”, a spus Berechet.