Inspectorii DSVSA Olt (foto sediul DSVSA Olt) au intensificat acțiunile de control, în perioada 1-11 decembrie fiind efectuate 72 de verificări, care au urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peste, oua) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.
Astfel, mai multe supermarket-uri din județ au fost amendate, cuantumul amenzilor depășind 192.000 lei.
„S-au aplicat 20 sancțiuni contravenționale conform H.G. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 192.400 lei la unități de tip supermarket. Printre neconformitățile constatate, au fost :
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare ;
- stare de igienă necorespunzătoare în spațiile de depozitare, neîntreținerea spațiilor și echipamentelor ;
- manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor de igienă ;
- lipsă probe prelevate în cadrul programului de autocontrol”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.
Invocând legislația în vigoare, DSVSA Olt nu face publice numele unităților în care au fost descoperite nereguli.