O fată de 16 ani a murit, după ce mașina în care se afla a fost lovită de o locomotivă. Mecanicul este din județul Olt

Un grav accident la nivel de calea ferată a avut loc în comuna Botoroaga, sat Valea Cireșului, județul Teleorman, în noapte de 31 mai. O mașină condusă de o tânără de 19 ani a fost lovită de locomotiva unei garnituri de tren, condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Rusănești, județul Olt.

În urma accidentului, o adolescentă de 16 ani a murit, iar alta a fost rănită grav.

„La data de 31 mai a.c., ora 01.05, poliţiştii au fost sesizați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că, pe DJ 612, în comuna Botoroaga, sat Valea Cireșului, județul Teleorman a avut loc un eveniment rutier.

Deplasați la fața locului, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Videle au constatat faptul că,  în timp ce o tânără de 19  ani, din orașul Videle, județul Teleorman, conducea un autoturism pe DJ 612, în comuna Botoroaga, din direcția  Merenii de Jos către intersectia cu DJ 503, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, nu ar fi respectat semnalele acustice și luminoase aflate în funcțiune, la trecerea la nivel cu calea ferată, dublă,  și ar fi  fost lovită de locomotiva unei garnituri de tren, condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Rusănești, județul Olt.

În urma evenimentului, a rezultat decesul unei minore de 16 ani, din comuna Mereni, județul Teleorman, vătămarea corporală gravă a unei tinere de 16 ani și vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto și a altor 2 persoane de  16 și 23 de ani, toți din orașul Videle, pasageri în autoturism”, se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.

Victimele au fost transportate la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Conducătoarea auto nu a putut fi testată cu aparatul etilotest,  fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.