Ministerul Educației a anunțat că perioada de înscriere a candidaților la Bacalaureat a fost prelungită până pe 9 iunie

Ministerul Educației a anunțat că, pentru clasele a XII-a și a XIII-a, situația școlară a elevilor se poate încheia până pe 9 iunie. Totodată, perioada de înscriere a candidaților, sesiunea iunie-iulie, la Bacalaureat a fost prelungită până pe 9 iunie.

„A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educației nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului școlar 2022 – 2023, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, situația școlară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023.

În ceea ce privește înscrierile la examenul național de bacalaureat 2023, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, prin nota 28.142/2023, informații privind prelungirea perioadei de înscriere a candidaților la sesiunea iunie-iulie a examenului național de bacalaureat 2023 până la data de 9 iunie 2023.

Precizăm că modificările la care facem referire nu afectează în niciun fel calendarul de desfășurare a probelor de evaluare a competențelor sau a probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat 2023 sau calendarul de desfășurare a probelor scrise ale Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Cadrele didactice sunt în cea de a doua săptămână de grevă generală, cursurile fiind suspendate în unitățile de învățământ, iar situația școlară nu a fost încheiată. De menționat că zilele din intervalul 1-5 iunie sunt libere (Ziua Copilului și Rusaliile).

foto:arhivă