Zeci de polițiști și voluntari au căutat un copil de 11 ani ce a plecat din gospodăria bunicilor, din Fălcoiu. A mers 10 km cu bicicleta

Un copil de 11 ani, care plecase de la domiciliul bunicilor, fără acordul acestora, a fost găsit, în scurt timp, de către echipele de căutare, într-o pădure din vecinătatea localității Cioroiu, comuna Fălcoiu, din județul Olt.

Zeci de polițiști și voluntari l-au căutat sâmbătă, 10 iunie, din fericire acesta fiind găsit la 10 km de locuința bunicilor.

„La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 17:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, de către un bărbat din municipiul Caracal, despre faptul că fiul său, în timp ce se afla la domiciliul bunicilor, din comuna Fălcoiu, județul Olt, a plecat de la domiciliu acestora și s-a îndreptat către o direcție necunoscută.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus, care, din primele verificări, au constatat faptul că, în jurul orei 16:00, un minor, în vârstă de 11 ani, în timp ce se plimba cu bicicleta pe o stradă din comuna Fălcoiu, s-a îndepărtat de bunica sa și nu a răspuns la solicitarea acesteia de a reveni.

În urma activităților investigativ-operative, s-a stabilit faptul că minorul s-a deplasat cu bicicleta către o pădure din vecinătatea satului Cioroiu, județul Olt.

Imediat, au fost alcătuite echipe mixte de căutare, formate din polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari, care au efectuat verificări.

În urma activităților de căutare, minorul a fost identificat în pădurea din apropierea localității Cioroiu, la aproximativ 10 km de locuința bunicilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pe perioada cât a lipsit de la domiciliul bunicilor, copilul nu a fost victima vreunei infracțiuni, acesta fiind încredințat tatălui său.

La acțiunea de căutare, ce a durat peste o ora, au fost angrenați 19 polițiștii cu un câine de urmă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, 9 pompieri din cadrul Inspectoratului de Situații de Urgență Olt, 5 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și peste 30 de voluntari din comuna Fălcoiu, județul Olt.