Bărbat de 80 de ani, urmărit în trafic de polițiști. A fost prins băut la volan de două ori într-o oră

Poliția municipiului Băilești a organizat o acțiune tip ”Blitz”, duminică, 11 iunie, fiind verificate peste 100 de autovehicule, cu 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.520 de lei.

În cadrul acestor controale, a fost descoperit un bărbat în vârstă de 80 de ani, din comuna Bistreț, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 55 A, în localitatea Catane, iar acesta a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor.

Bătrânul a fost urmărit în trafic, prins și amendat. Grav este că după aproximativ o oră, bărbatul a fost iarăși depistat în trafic băut, de data aceasta fiind întocmit un dosar penal.

„S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind blocat în trafic cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr.195/2002 R., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 180 de zile.

După aproximativ o oră, bărbatul a fost iarăși oprit în trafic, la volanul aceluiași autoturism. Și de această dată a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De această dată, pe numele bărbatul a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.