Profesoară de la CN „Radu Greceanu” Slatina: „Dl Barbu, SIP Olt, ne-ați vândut. Suntem în continuare în grevă. Mergem la școală, dar nu intrăm la ore”

Profesoara Felicia Alexandru de la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina a postat pe pagina sa de socializare un mesaj pentru președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP) Olt, profesorul Ionel Barbu. O fotografie, în care se vede și liderul de la Olt, Ionel Barbu, este însoțită de mesajul profesoarei: „Dl Barbu, SIP Olt, ne-ați vândut”. Cadrele didactice spun că luni dimineață au decis să continue greva, însă, două ore mai târziu, liderii de sindicat au anunțat suspendarea protestului.

Profesoara de la liceul slătinean a precizat că nu dascălii au cerut suspendarea grevei, ci liderii naționali, solicitând să se facă publice procentele pentru fiecare județ în parte.

„Nu profesorii au cerut suspendarea grevei, ci LIDERII naționali! Să se facă publice procentele pe fiecare județ în parte și pe țară! Cu semnătură și ștampilă cu tot! Iar ne-au furat! Țară de trădători! RUȘINE!  Sunt școli întregi unde doar 2-3 persoane au ieșit din grevă! Cum ați putut să ne trădați așa??!!”, a mai scris profesoara Felicia Alexandru.

Contactată telefonic de stirideolt.ro, profesoara de limba română Felicia Alexandru spune că protestul va continua la Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina, iar marți, 13 iunie, cadrele didactice vor merge la școală, dar nu vor intra la ore.

„Toți profesorii de la Greceanu sunt pentru grevă, pentru continuarea grevei, am comunicat în ședința pe care am avut-o astăzi, la școală, până în ora 9.00, am enumerat pe o foaie de hârtie 15 lucruri pe care le cerem, am semnat toți că suntem pentru continuarea grevei până se publică în Monitorul Oficial. Ca să aflăm, apoi, că s-a suspendat greva. Vrem explicații oficiale din partea liderului SIP Olt, să vină la școală, să ne spună ce s-a întâmplat, să ne dea explicații, pentru că toate școlile din județ sunt clar pentru continuarea grevei, sunt școli unde doar 2-3 profesori au spus că nu mai continuă greva, restul sunt pentru grevă. Își bat joc de noi, am participat la ultimele două mitinguri, la București. Nu se poate să ne vândă pe față, nu se poate așa ceva! Numai domnul Barbu poate să știe ce s-a întâmplat acolo. Ar fi fost bine să ne fi spus, măi fraților ni se forțează mâna din punct de vedere politic (…)Să ni se comunice ce s-a întâmplat acolo! Nu să apară ca s-a suspendat și noi să fim puși în fața faptului împlinit. La Greceanu, ne ducem la școală la 8.00, dar nu intrăm la clase. Suntem în continuare în grevă. Mergem la școală, dar nu intrăm la ore”, a spus profesoara Felicia Alexandru.

Liderul de sindicat de la SIP Olt, Ionel Barbu, nu a putut fi contactat.

Nemulțumirile cadrele didactice au apărut, după ce liderii de sindicat au anunțat astăzi, în jurul prânzului, că suspendă greva generală.

fotografie, prezentare generală, protest; sursa foto: Facebook Colegiul Național Radu Greceanu, via Dana Iancu