Șeful ISJ Olt, despre evaluarea directorilor din școli: „Nu există directori luați în vizor”

Directorii unităților de învățământ din județul Olt vor fi evaluați, ISJ Olt publicând, săptămâna trecută, calendarul.

Astfel, în perioada 24 iulie-25 august, directorii și directorii adjuncți ai școlilor din Olt vor depune la secretariat fișele cu autoevaluarea și rapoartele argumentative, urmând ca, în perioada 11 septembrie-22 septembrie, să aibă loc evaluarea activității manageriale, în vederea acordării punctajelor și a calificativelor. Pe 29 septembrie, ISJ Olt va transmite calificativele acordate, în intervalul 2 octombrie-6 octombrie, directorii având posibilitatea să depună contestații. Pe 16 octombrie, va fi comunicat punctajul final și calificativul.

Șeful ISJ Olt, profesorul Adelin Bărbulete (foto), a precizat vineri, 16 iunie, că aceștia vor trece prin anumite filtre din cadrul unei proceduri operaționale.  

„Este publicat calendarul pentru evaluarea directorilor, va fi o evaluare de etapă, ulterior depunerii documentației vor trece prin anumite filtre propuse în cadrul unei proceduri operaționale de comisia de evaluare a activității managerile”, a spus inspectorul general al ISJ Olt.

Întrebat dacă sunt directori luați în vizor, Bărbulete a precizat că este doar o activitate anuală prin care este urmărită activitatea managerială.

„Nu există directori luați în vizor, este vorba despre o activitate anuală care se face privind activitatea managerială și, în baza unui raport și a unei analize, vor fi punctați. Nu am semnale că ar fi probleme în vreo instituție de învățământ, dar, dacă acest lucru se va impune, cu siguranță o vom face.

Directorii au dat concurs, dar activitatea didactică sau activitatea managerială se face pe fiecare an, în baza unui calendar și a unui ordin de ministru, care, bineînțeles, mai suferă modificări, în funcție de anumiți factori, cum ar fi anul școlar, durata lui și activitățile din cadrul Examenelor Naționale. Se făcea și până acum această evaluare”, a adăugat Bărbulete.

Cele mai multe unități de învățământ din județul Olt au directori cu concurs, fiind organizate examene pentru posturile de conducere în toamna anului 2021 și la începutul anului 2022.