Tineri, prinși conducând cu peste 200 de km/oră, pe Drumul Expres Craiova-Pitești

Doi tineri au fost prinși conducând joi, 29 iunie, cu peste 200 de km pe oră, pe Drumul Expres Craiova-Pitești.

Astfel, primul șofer, un tânăr de 24 de ani, din județul Gorj, avea 204 km/h, pe DEx 12, în afara orașului Balș.

„La data de 29 iunie 2023, în jurul orei 18:20, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice, au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12 (DEx12), în afara orașului Balș, un autoturism ce circula cu viteza de 204 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din comuna Samarinești, județul Gorj”, au transmis reprezentanții IPJOlt.

Celalat șofer avea 236 de km/h, pe DEx12, în afara comunei Valea Mare.

„Ulterior, în jurul orei 19:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt, au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12 (DEx12), în afara comunei Valea Mare, un autoturism ce circula cu viteza de 236 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h.

La volanul autoturismului a fost identificat tot un tânăr, dar în vârstă de 28 de ani, din comuna Conțești, județul Dâmbovița”, au mai transmispolițiștii olteni..

Cei doi tineri au fost amendați, iar, ca măsură complementară, polițiștii le-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-le eliberată câte o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.