Peste 700 de elevi din Olt au picat Bacalaureatul. Nicio medie de 10

Primele rezultate ale Examenului de Bacalaureat s-au afișat luni, 3 iulie, iar în județul Olt nu a fost obținută nicio medie de 10. Grav este că 740 de elevi olteni au picat Bacalaureatul, în sesiunea de vară, din cei 2.263 de copii prezenți, potrivit portalului bacalaureat.edu.ro . 1.522 de elevi au promovat sesiunea din această vară a Bacalaureatului.

Au fost înregistrate patru medii de 9.93, acestea fiind obținute de elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina (două) și Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina.

163 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a din județ nu s-au prezentat la Bacalaureat, iar 740 au fost respinși.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puţin 6.

Contestațiile elevilor nemulțumiți de notele obținute sau medii pot fi depuse astăzi, 3 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Ulterior, timp de trei zile, contestațiile urmează a fi soluționate, afișarea rezultatelor finale fiind programată pentru vineri, 7 iulie, în centrele de examen și online.

Statistică județul Olt:

-2.425 elevi înscriși

-1.522 au promovat

-740 au fost respinși

-163 au fost absenți

foto: arhivă, fotografie ilustrativă